Zakelijk – pensioenfondsen

Uw partner voor pensioengaranties

Als pensioenfondsbestuurder staat u voor grote financiële en organisatorische uitdagingen.  Misschien zelfs zó groot dat u zich afvraagt of de voortzetting van een eigen pensioenfonds nog verantwoord is.

Lifetri kan uw pensioenverplichtingen overnemen, uw dienstverlening voortzetten en uw deelnemers een waardevast pensioen garanderen.

Lifetri & uw pensioenfonds

Lifetri zet twee pensioenregelingen voort: van Klaverblad en Allianz Nederland. De deelnemers krijgen een waardevast pensioen en kunnen in alle rust vertrouwen op een mooie toekomst.

Wat kan Lifetri betekenen voor úw pensioenfonds? CFRO Rutger Zomer van Lifetri legt uit.

CFRO Rutger Zomer

Deelnemers centraal

Flexibele oplossingen

Waardevast pensioen

LIFETRI IN HET NIEUWS

Lifetri Groep Annual Report 2023

2023 was a turbulent year for Lifetri from different perspectives.

Solvency II ratio at year-end 185%, but still volatile. Positive developments in net income and investment income, commercial growth still behind on expectations.

Strategische relatie met Stap

Stap Algemeen Pensioenfonds heeft als derde grote pensioenklant, na eerder al het pensioenfonds van Allianz en Klaverblad, voor Lifetri gekozen. 

Met Stap voegen we een prachtige samenwerkingspartner toe aan ons pensioen platform.

Rutger Zomer benoemd als CFRO van Lifetri

Per 5 juni is Rutger Zomer, voorheen COO van Lifetri, benoemd als CFRO in de plaats van Menno Harkema. De benoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

PensioenPro over samenwerking Stap en Lifetri

PensioenPro legt uit waarom Stap in zee gaat met Lifetri. Lifetri trok vroeg samen op met Stap. Ook de kapitaalpositie en de samenwerking met L&G is voor het pensioenfonds relevant.

Strategic relationship Lifetri with Legal & General

Under the relationship Legal & General will support Lifetri as it expands to write further Dutch pension risk transfer (PRT) business for defined benefit arrangements.

“Duidelijkheid Wtp en dalende inflatie stuwen buy-outmarkt”

Leon van Riet van NN Group, Lennaert van Anken van Zwitserleven en Philippe Wits van Lifetri gaven een interview aan PensioenPro over hun verwachtingen van de buy-outmarkt

Meer nieuwsberichten over de Lifetri Groep

Onze missie: klanten zelf-verzekeren. Hoe werken we dagelijks aan het waarmaken van die belofte? Hier vindt u een overzicht van al het nieuws over de Lifetri Groep.

Philippe in gesprek over Lifetri

Philippe Wits gaf een uitgebreid interview over Lifetri. Kijk mee.

Waarom kiezen pensioenfondsen voor Lifetri?

“Lifetri is nog maar een van de weinige verzekeraars die pensioengaranties voor deelnemers aanbiedt.”

Wat is het verdienmodel van Lifetri?

“We beleggen meer dan andere verzekeraars in illiquide investeringen. Dat is geen hocus pocus, maar je hebt daar wel het kapitaal en de kunde voor nodig.”

Wie is onze aandeelhouder?

“Onze aandeelhouder Sixth Street Partners heeft een langetermijnvisie. De manier waarop zij investeren, werkt ook alleen maar als ze voor de lange termijn erin zitten.”

Lifetri Management Team

Feiten & Cijfers

Lifetri is een jonge verzekeraar met een ervaren bestuur en een aandeelhouder die – net als wij – een langetermijnvisie heeft.

Maak kennis met Lifetri: 

  • Ons management team
  • Ons ESG-beleid
  • Jaarverslagen & rapportages

Lifetri Advies College

Het Lifetri Advies College geeft onafhankelijk advies over onze plannen en ondersteunt bij het overleg met stakeholders in de pensioensector.

De samenstelling van het Lifetri Advies College is divers en complementair. Leden van het adviescollege komen bijvoorbeeld van pensioenfondsen, consultancybureaus of verzekeraars. Het Lifetri Advies College komt vier keer per jaar bij elkaar.

Lifetri adviescollege visual

Robin Hoytema van Konijnenburg, Selma Smit, Roland Wanders en Arnout Korteweg (voorzitter)

HR-team

Meer weten? We helpen u graag

Wilt u meer weten over de flexibele oplossingen van Lifetri voor úw ondernemingspensioenfonds?

Jan Siepelinga of Gerard Pereboom van Lifetri bespreken het graag met u.

Stuur een e-mail naar: sales@lifetri.nl