Consument – lifetri uitvaart natura – uitvaartwensen

Uitvaartwensen

Wat voor uitvaart wilt u? Zet uw wensen op papier met het wensenformulier. 

Wat voor uitvaart wilt u?

Voor nabestaanden is het erg belangrijk om na uw overlijden op een mooie manier afscheid te kunnen nemen. Dit helpt ze bij het verwerken van hun verdriet. Uitvaartwensen helpen ze ook bij het maken van moeilijke keuzes tussen bijvoorbeeld begraven en cremeren. Uiteindelijk is er wel geld nodig om uw wensen mogelijk te maken. Kijk daarom eerst wat uw uitvaartwensen kosten om te bepalen of u ze in een wensenformulier of uitvaartverzekering vastlegt.

Zet uw wensen op papier

Uitvaartwensen helpen ze ook bij het maken van moeilijke keuzes tussen bijvoorbeeld begraven en cremeren. Uiteindelijk is er wel geld nodig om uw wensen mogelijk te maken. Kijk daarom eerst wat uw uitvaartwensen kosten om te bepalen of u ze in een wensenformulier of uitvaartverzekering vastlegt. Een uitvaart bestaat uit een aantal vaste onderdelen waarover u tijdens het leven na kunt denken. Mogelijk wilt u hier uw eigen invulling aan geven of zijn er juist onderdelen die u zou willen schrappen. Voordat u uw uitvaartwensen vastlegt kunt u over de volgende zaken nadenken:

  • Soort uitvaart: begraven of cremeren?
  • Sfeer: ingetogen rouwen of het leven vieren?
  • Muziek: artiest, nummer of live optreden?
  • Rouwdienst: kerk, rouwcentrum of anders?
  • Kist: standaard, luxe, of een lijkwade?
  • Rustplaats: bezoekplek of asbestemming?
  • Bloemen: bloemstuk of van gasten?
  • Catering: koffie en cake of drankjes en hapjes?
Jonge vrouw in gele trui visual
Jan, onze buy-out specialist visual

Wensenformulier

Als u weet wat uw uitvaart ongeveer kost en geen uitvaartverzekering nodig heeft, is het verstandig om uw uitvaartwensen in ieder geval vast te leggen.

U kunt zelf een document opstellen, maar ook gratis het uitvaartwensenformulier op laten sturen. Hierin kunt u allereerst aangeven of u begraven of gecremeerd wilt worden. Vervolgens kunt u bij de standaard onderdelen van een uitvaart aangeven wat u wenst. Ook is er ruimte om bijzondere wensen aan te geven. Het is wel belangrijk dat uw nabestaanden het document met uw uitvaartwensen weten te vinden. Bewaar het daarom bij de andere belangrijke papieren.