Consument – overlijdensrisico – veelgestelde vragen

FAQ overlijdensrisico

Over Lifetri

Lifetri is een jonge verzekeraar, opgericht in 2018. Het bestuur heeft veel ervaring in verzekeringen en wordt gesteund door een kapitaalkrachtige en internationale aandeelhouder die eraan gewend is om in complexe en sterk gereguleerde industrieën te opereren. Samen hebben de aandeelhouder en het bestuur een lange termijnstrategie.

Het huidige aanbod van Lifetri Groep bestaat uit levens-, uitvaart- en overlijdens-risicoverzekeringen. Lifetri wil een betekenisvolle rol spelen in het leven van mensen. Dat doen we door de grootste financiële levenszorgen inzichtelijk te maken. Wij willen onze klanten helpen financieel zelfverzekerd te worden. Dat doen we door met kennis en oprechte interesse te ontdekken welke van uw zorgen reëel zijn. Voor reële zorgen gaan wij samen met u op zoek naar de beste oplossing. Zelfs als dat geen Lifetri producten zijn.

Lifetri is een platte organisatie zonder vele lagen management. Wij geloven in continu verbeteren waarbij collega’s zelf verantwoordelijkheid dragen. Leidinggevenden hebben een ondersteunende functie met als doel daarvoor het klimaat te creëren en talent aan te jagen. Door onze digitale focus gaan we meer en meer agile werken, wat betekent snel ontwikkelen, uitproberen, leren en direct verbeteren.

Lifetri gelooft dat mensen het verschil maken in een organisatie. Omdat de wereld van financiën complex is en zaken snel veranderen, is investeren in mensen bij Lifetri een top prioriteit. We zorgen er dus niet alleen voor dat we bij blijven op gebied van Wet Financieel Toezicht (WFT) en de vakbekwaamheid. We zorgen er ook voor dat iedereen bij Lifetri zichzelf op persoonlijk vlak ontwikkelt en zich inzet op zijn of haars kwaliteiten.

Veel gestelde vragen over polis, premie en voorwaarden

Vragen over de polis, premie of voorwaarden van uw overlijdensrisicoverzekering? Kijk eerst even bij de veel gestelde vragen. Waarschijnlijk staat het antwoord op uw vraag er al tussen.

Veelgestelde vragen over de overname

We houden ons netjes aan de privacywet- en regelgeving.

Klaverblad Levensverzekeringen is vanaf 4 maart 2020 overgenomen door Lifetri Groep en heeft een nieuwe naam gekregen: Lifetri Levensverzekeringen.
 

Op 4 maart 2020 heeft De Nederlandsche Bank toestemming gegeven voor de overname. Ook de Autoriteit Consument & Markt stemde ermee in.

Man met spijkerblouse visual

Veelgestelde vragen over uw overlijdensrisicoverzekering

Levensverzekeringen zijn er voor de lange termijn en het is belangrijk dat dit ook zo blijft. Uw verzekering wijzigt niet. Uw rechten blijven dus volledig behouden en beschermd bij de overname door Lifetri Groep. We zijn als Lifetri wel continu bezig de dienstverlening en productvoorwaarden te verbeteren. Mochten deze verbeteringen worden doorgevoerd in de toekomst dan stellen we u daarvan uiteraard op de hoogte.

Nee, als u via een intermediair een verzekering heeft afgesloten verandert daar niks aan. U kunt gewoon contact opnemen met uw intermediair wanneer u vragen heeft over uw verzekering of wanneer er iets wijzigt in uw persoonlijke situatie. Uw adviseur werkt samen met Lifetri en is op de hoogte van de overname.

Lifetri wil het haar klanten zo makkelijk mogelijk maken en tegelijkertijd een persoonlijke dienstverlening geven. We blijven onze dienstverlening steeds verder optimaliseren en personaliseren. Heeft u daar zelf een idee voor, laat het ons weten. Daar leren we veel van dus we horen het graag!

Vrouw van middelbare leeftijd visual

Antwoorden op praktische vragen

Maak gebruik van de zoekfunctie op onze site.

Zoek een intermediair

Heel eenvoudig: vul  het online wijzigingsformulier in.

Adres wijzigen 

Meld het overlijden van de verzekerde met het online formulier.

Overlijden melden 

Jazeker. Vraag om een kopie van uw polis via het online formulier.

Kopie polis opvragen 

Ouder echtpaar visual
HR-team visual

Vragen? We helpen u graag

Nog veel handiger: stuur uw vraag via het contactformulier. Dan kunnen we u snel helpen met het juiste antwoord. Ook bij meer ingewikkelde vragen.

Komt u er écht niet uit bel dan: 085 – 020 8906 (ma-vr: 09.00-17.00)