Lifetri brengt verzekerde pensioenregelingen onder bij Visma Idella

Maarssen, 24 mei 2022 – Levensverzekeraar Lifetri uit Maarssen kiest softwarebedrijf Visma Idella uit Amersfoort als nieuwe pensioenadministrateur en uitvoerder voor de uitkeringen. Lifetri noemt met name de bewezen technologie van Visma Idella als doorslaggevend bij de keuze van deze pensioenpartner.

"We zetten de pensioendeelnemer op de eerste plaats"​

Lifetri tekent contract Visma visual

Rutger Zomer, COO Lifetri en Pauline Frens, Managing Director Visma Idella

Als partner voor zogenaamde pensioen-buyouts biedt bedrijfspensioenfondsen die niet willen of twijfelen over invaren, naar eigen zeggen innovatieve oplossingen aan die nauw aansluiten bij de wensen van de deelnemers. In de oriëntatie naar een partner met bewezen technologie heeft Visma Idella volgens de verzekeraar aangetoond met haar schaalbare en flexibele oplossingen actief bij te kunnen dragen aan de ambities van Lifetri.

“De deelnemers van Lifetri gaan dit ervaren door nog betere dienstverlening en innovatieve communicatie. Ook is Lifetri door de samenwerking met Visma Idella goed voorbereid op verhoogde interesse in buy-outs onder als gevolg van hogere dekkingsgraden en de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel”, aldus de verzekeraar.

Rutger Zomer, coo van Lifetri Groep, geeft aan hoge eisen te stellen aan de eigen pensioenoplossingen door de behoeftes en wensen van de deelnemers en daarmee het pensioenfonds centraal te stellen. “Met onze expertise op het gebied van pensioen en beleggen bieden wij meerdere relevante oplossingen met een moderne menselijke manier van communiceren. Lifetri heeft als relatief nieuwe verzekeraar de pensioenfondsen van Klaverblad en Allianz Nederland overgenomen. Gelet op de groeiambitie van Lifetri hebben we in Visma Idella een toekomstbestendige en innovatieve partner gevonden die met digitale middelen de deelnemer op de eerste plaats zet.”

Pauline Frens, managing director bij Visma Idella, is ook enthousiast over de samenwerking. “Ook voor de administratie en distributie van gesloten portefeuilles geloven wij in ons partnership en richten wij ons op het bereiken van maximaal resultaat voor deelnemers in het nieuwe pensioenstelsel. Met de toevoeging van Lifetri aan ons ecosysteem bieden wij een alternatieve oplossing aan bedrijfspensioenfondsen die niet kunnen of willen invaren en meer naar gegarandeerde rechten bewegen.”

Over Lifetri

Tot de levensverzekeraar Lifetri Groep behoren Klaverblad Levensverzekeringen en Lifetri Uitvaartverzekeringen, met circa 550.000 polishouders. In 2020 werden de pensioenaanspraken van ongeveer 4.000 deelnemers van Stichting Pensioenfonds Allianz Nederland Groep overgenomen, met een belegd vermogen van circa 850 miljoen euro.

Lifetri Groep maakt deel uit van de portefeuille van Sixth Street, een wereldwijde investeringsmaatschappij met meer dan $ 50 miljard vermogen onder beheer.

Voor mediacontacten

Eke Bijzitter
Company Secretary Lifetri
+31 610928468
eke.bijzitter@lifetri.nl