Contact Lifetri kiest CACEIS voor outsourcing asset management mid- en backoffice

De Nederlandse verzekeraar Lifetri Groep heeft CACEIS geselecteerd voor de outsourcing van de mid- & back-office van haar asset management-organisatie.

De Nederlandse verzekeraar Lifetri Groep heeft CACEIS geselecteerd voor de outsourcing van de mid- en back-office van haar asset management-organisatie. Lifetri is aanbieder van levens-, uitvaart- en overlijdensrisicoverzekeringen en werkt samen met pensioenfondsen en verzekeraars aan innovatieve oplossingen voor deelnemers op het gebied van gegarandeerde pensioenen. CACEIS, dat in 2019 KAS BANK overnam, is de toonaangevende Europese specialist op het gebied van asset servicing.

De outsourcing-dienstverlening van CACEIS aan Lifetri omvat de volledige beleggingsadministratie, transactieverwerking en beleggingsrapportages. Daardoor kan Lifetri zich volledig focussen op de groei in de verzekerings- en pensioenmarkt.

De outsourcing stelt Lifetri in staat om haar beleggingen continu te volgen en een geïntegreerd beeld te hebben van alle intern en extern beheerde portefeuilles. De diensten van CACEIS worden uitgevoerd door het European Center of Excellence met behulp van de nieuwste versie van partner SimCorp Dimension. CACEIS ondersteunt de front office, voert de post-trade-processen uit en rapporteert over de beleggingen.

Han Rijken, Chief Investment Officer van Lifetri zegt over de samenwerking: ”Door de outsourcing is Lifetri verzekerd van een state-of-the-art asset servicing process. Dit is een belangrijke ondersteuning voor onze groei. Het biedt Lifetri bovendien de mogelijkheid te focussen op waar we goed in zijn; het bouwen van een robuuste en goed renderende beleggingsportefeuille waardoor we de klanten van Lifetri innovatieve, gegarandeerde verzekerings- en pensioenproducten kunnen bieden”.

Sikko van Katwijk, Country Managing Director van CACEIS: “Wij zijn zeer verheugd door Lifetri te zijn geselecteerd als strategisch partner om haar groeidoelstelling te ondersteunen. Als onderdeel van Crédit Agricole en Santander, één van de grootste bankgroepen van Europa, hebben we de schaalgrootte en kennis om als ‘one-stop-shop’ voor alle behoeften van onze insurance-klanten te opereren. Met dit partnership geven wij verdere invulling aan onze commerciële ambities.”

Over Lifetri
Tot de levensverzekeraar Lifetri Groep behoren Klaverblad Levensverzekeringen en Lifetri Uitvaartverzekeringen, met circa 550.000 polishouders. In 2020 werden de pensioenaanspraken van ongeveer 4.000 deelnemers van Stichting Pensioenfonds Allianz Nederland Groep overgenomen, met een belegd vermogen van circa EUR 850 miljoen. Lifetri Groep maakt deel uit van de portefeuille van Sixth Street, een wereldwijde investeringsmaatschappij met meer dan $ 50 miljard vermogen onder beheer.

Over CACEIS
CACEIS is de asset servicing-groep van banken die eigendom is van Crédit Agricole en Santander. CACEIS legt zich toe op het verlenen van diensten aan vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, banken, beleggingsfondsen zoals bijvoorbeeld private equity en vastgoedfondsen, brokers en zakelijke klanten. Met kantoren door heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, biedt CACEIS een breed aanbod aan diensten, waaronder executie, clearing, forex, securities lending, custody, depositary, fondsadministratie, ondersteuning bij fondsdistributie, middle office outsourcing en issuer services. Met € 4.2 biljoen activa in custody en € 2,2 biljoen activa in administratie is CACEIS een Europese marktleider op het gebied van asset servicing en één van de grootste spelers wereldwijd (cijfers per 31 december 2020).